4 Ocak 2013 Cuma

Sorunları olmadan hiçbir Komşular

Türkiye'nin en iddialı Ortadoğu politikasının komşuları ile "sorun yok" Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun çok-müjdeledi vizyonu üzerinde yoğunlaşmıştır. Ama bu yaklaşım bölgenin sert gerçekleri ve yaklaşık 23.000 kişi öldü ve Esad'ın iktidara tutunur oylandı Suriye ile olan ilişkilerinde en belirgin Türk gücünün sınırlarını, ortasında durdu. Şimdi şaka olmasıdır "sorun olmadan komşular."

2011 yılında, Sayın Davutoğlu'nun yeni bir bölgesel düzenin temel taşı olarak hizmet verebilir Mısır ile siyasi, ekonomik ve askeri ittifakı hakkında muazzam bir şekilde konuştu. Sayın Davutoğlu sözcüsü Türkiye'nin yakında Mohamed Morsi, Sünni İslamcı Müslüman Kardeşler üyesi olan Mısır'ın yeni cumhurbaşkanı, hükümeti ile üst düzey diyalog başlayacağını söyledi rağmen hemen hiçbir şey, bundan geldi.

Şimdi, tartışma bölgenin güç simsarı olacak, üzerinde Mısır ve Türkiye arasında bir rekabet hakkında daha fazladır.

Askeri Darbesi Plot Deneme Hükümlü Yüzlerce

21 Eylül günü, bir Türk mahkemesi üç eski üst düzey generaller de dahil olmak üzere, 330 subay suçlu ve hükümeti devirmek için geniş çaplı bir planlamakla suçlanan silahlı kuvvetler şüphelilerin davasında 20 yıl sürece hapis cezasına çarptırmıştır Daha önce yaklaşık on yıl. Otuz dört beraat etti.

Türk haber medyası tarafından bildirilen mahkumiyet ve cezalarının, 2003 yılında askeri tatbikat için adlandırılmış Balyoz olarak bilinen bir darbe planı sanıkların sivil mahkemede ilk duruşmanın tamamlanmasından sinyallerini verdi. Davanın kovuşturma yaygın 1960'tan bu yana dört darbe sorumlu olmuştur eskiden hâkim askeri üzerinde demokratik olarak seçilmiş hükümetini güç bir test olarak kabul edildi.

Savcılar Balyoz darbecilerin cami bombalamak ve huzursuzluk karıştırın ve Adalet ve Kalkınma Partisi bir İslamcı hareketin kökleri Başbakan Erdoğan, hükümeti devirmek için bir çaba toplum liderlerinin suikast için bir master planın bir komplo olduğunu söyledi. Askeri tarihsel Türkiye'nin laik siyasi sistemin bekçisi olarak kendini kabul etmiştir.

Balyoz davasında Savunma avukatları çürük kadar delil kınamıştı ve kararların tüm itiraz etmesi bekleniyor. Aralık 2010 yılında başlayan dava, Türkiye'nin kutuplaşmış kamuoyu.

Ordu mensupları, politikacılar ve onların hükümetini devirmek için komplo iddiasıyla ayrı bir davada gazeteciler kovuşturmaya dahil olmak üzere diğer şüpheliler, yüzlerce.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder