7 Ocak 2013 Pazartesi

Bilişim Sektöründe Eğitim Kurumlaşması


Okullaşma öğretim üyeleri tarafından öğretilen İnsan-Bilgisayar Etkileşimi, Beste ve Gamification dahil 200'ün üzerinde ders, kaydolduktan 70.000 yeni öğrencilerin bir hafta, geçen ay iki milyon geçerken kurucularından, Stanford Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi profesörleri, şaşkınlıkla izledi de şirketin ortakları, 33 elit üniversiteler.

Bir yıldan kısa bir sürede, Coursera girişim sermayesi 22 Milyon $ çekti ve bazı üniversitelerde çoğunluğa üzerine sıçrayan değil hakkında biraz defansif kulağa o kadar çok vızıltı yaratmıştır.

Online dersler için diğer yaklaşımların yanı ortaya çıkıyor. Ülke çapında üniversiteler dünya çapında öğrenci çekmek umuduyla, onların online teklifleri artmaktadır. Yeni girişimler Udemy bireysel profesörlerin derslerini çevrimiçi olarak koymak yardımcı severim. Harvard ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü EDX oluşturmak için 30.000.000 $ her sağladı. Başka Stanford spinoff, Udacity, finansman 15 milyon $ ile birlikte, büyük bir açık online kurslar, ya MOOCs kendi menüsüne bir milyondan fazla öğrenci çekti.

Tüm bu iyi yükseköğretimin geleceği kadar ekleyebilirsiniz - herkes para kazanmak için nasıl anlamaya eğer.

Coursera diğer çalışmaları arasında, işverenlere sağlanan lisans yoluyla gelir akışları, belgelendirme ücretleri ve istihdam verileri oluşturarak kendi iş destek çabası, takımının bugünkü lideri olarak ortaya çözgü hızda büyüdü. Fakat patlayan eğitim teknolojisi pazardaki konumunu koruyacağı garantisi yoktur.

"Henüz kimse çalışmak için gidiyor modeli var," James Grimmelmann, bilgisayar ve İnternet hukuku konusunda uzmanlaşmış bir New York Hukuk Fakültesi profesörü söyledi. "Ben beklentileri çok yüksek olduğu için bütün mevcut girişimler, başarısız bekliyoruz. İnsanlar bir şey orman yangını gibi çekecektir düşünüyorum. Ama daha büyük olasılıkla, bunu birinin yapması ve para kazanmak için nasıl rakamlar bir on yıl sonra belki de bu. "

Kendi adına, Bayan Koller ve Bay Ng fakir öğrencilere serbestçe kullanılabilir kursları dünya çapında tutmak için bir arzusu ilan. Eğitim, tekrar tekrar söyledi, bir hak değil, bir ayrıcalık olmalı. Ve hatta kendi girişim destekçileri kar bekleyebilir söylüyorlar.

"Para Kazanma Bu noktada bu iş için en önemli amaç olarak değil," Scott Sandell, Yeni Kurumsal Associates bir genel ortak bir Coursera finansörü dedi. "Önemli olan Coursera hızla kendi kullanımları için lisanslamak istediğiniz üniversitelere çok cazip olabilir yüksek kaliteli içerik bir vücuda biriken olmasıdır. Biz çok uzun bir zihin-set ile yatırım ve çok iyi şirketlerin gebelik dönemi en az 10 yıldır. "

Ama gelir ilk trickles şimdi geliyor, Coursera üniversite ortakları bazı gelir er görmek için bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder