2 Ocak 2013 Çarşamba

Etiketler İle İlgili Büyük Miktarlarda Kullanım


Etiketlere göz alıcı numaraları için yapmak iyi bilinen besinlerin büyük miktarlarda dahil - tüketicilerin woo için, şirketler de başka bir taktiği kullandılar.

Örneğin, 5-Saat Enerji iki ons şişe Vitamin B12 500 mikrogram veya günlük önerilen ödenek 8,333 oranında içerir. Enerji atış zamanda Vitamin B6 20 kez önerilen alımı vardır.

B grubu vitaminler gibi gıda sindirim gibi pek çok işlev vermektedir. Fakat çeşitli uzmanlar sağlıklı insanlar gıda onları yeterli miktarda almak ve bu büyük bir katma dozlarda yarar sağlamadığını söyledi.

"Onlar enerji seviyelerini artırmak için gidiş değildir," Paul R. Thomas, Diyet takviyeleri Sağlık Dairesi National Institutes bir bilimsel danışmanı söyledi.

Elaine Lutz, 5-Saat Enerji distribütörü için bir sözcüsü, Farmington Hills, Mich Living Essentials, kullanılan B vitaminleri miktarda güvenli ve etkili olduğunu söyledi. "Vücudun ihtiyacı ne kullanmak için gidiyor ve onu absorbe etmez ne salgılamak için gidiyor," Bayan Lutz dedi.

Bazı içeceklerde bulunan şeker enerji hızlı bir kaynak sağlamaz. Ama glukuronolakton, sıçan iyi yüzmek yaptığınız katkı için olduğu gibi, bilimsel bir dergide, Beslenme yorum, içinde yeni bir raporun yazarları onlar ürünler ya da ne yaptığını kullanılmıştır neden olarak clueless söyledi.

"Elbette, bu kanıta dayalı çalışmaları onun popülaritesi haklı gerekli olduğu bir madde ise," araştırmacılar yazdı. Yayınlanan tüm enerji içeceği çalışmalar incelendiğinde Aynı değerlendirmeyi, ayrıca içecek maddeleri, ayrı kafein ve şeker, herhangi bir yarar sağladığı bir "iddialarını kanıtlayan delil ezici eksikliği" olduğu sonucuna vardı.

Enerji içeceği fenomenin kökleri - ve madde karışımları çevreleyen iddiaları - Japonya izlenebilmektedir. Bu kökenleri Dünya Savaşı, orada ilaç sıkıntısı vardı bir süre sonra sözde derde deva alls ortaya çıkmasına bağlı görünür.

1940'ların sonlarında, Taisho İlaç, Japon ilaç üreticisi, görünüşe göre denizciler arasında yorgunluğu azaltmak ve geceleri vizyonunu netleştirmek için Japon İmparatorluk Donanması tarafından savaş kullanımı, uyuşturucu geçmişi gerekçe hesapları tarafından çizilmiş taurin özü, satmaya başladı şirket devletler. "Hiçbir ilaç var olduğu açıklanamayan ateş, nevralji, yorgunluk, boğmaca ve diğer durumların tedavisinde çok etkili olduğu bir formül gerçekten çok nadirdir," özü için bir reklam ilan etti.

Lipovitan D. - Ama 1960 civarında, Taisho yöneticileri yeni bir ürün, enerji içeceği sektöründe başlatmak yardımcı birinde taurin kullanmaya karar verdi

Küçük bir şişe içinde satıldı Lipovitan D, kafein 50 miligram, taurin 1000 mg, çeşitli B vitaminleri ve aroma içeriyordu. Eczaneler soğuk satıldı ürün, özellikle overworked ofis çalışanı ile Japonya'nın ekonomik patlama yıllarında büyük bir başarı oldu.

Ancak, 50 yıl ve 34 milyar şişe sonra Taisho yetkililer Lipovitan D. içeren tek bir klinik çalışmada koşmasa kabul

"Taurin belirli tıbbi yararları için ama onun çok yönlü işlevleri için değil çok Lipovitan D eklenir," Dr Takanori Kouchiwa bir Taisho yürütme söyledi.

Bu ürünün madde karışımı Lipovitan D benzer Tayland ortaya çıktığı 1960 yılında da vardı. Bu Daeng (telaffuz ızgara deng) veya Red Bull Krating denirdi. Jet lag bir durumda tedavi için çalışıyor ve 1987 yılında, o ve içeceğin Tay yaratıcısı Red Bull kurduğu Dietrich Mateschitz adlı Avusturyalı bir işadamı bildirildi keşfetti.

Red Bull hızlı kamyon sürücüleri ve öğrencilerle ve alkollü içecekler için bir mikser gibi Avrupa'da popüler hale geldi. Bu 1990'ların sonlarında Amerika Birleşik Devletleri geldi ve yakında rakip yüzlerce ilham verdi. 2002 yılında, örneğin, Monster Energy 16-ons pazarlanan Red Bull 8-ons olarak iki kat daha büyük, can ve iki kat daha fazla kafein ile.

Yıllar geçtikçe, bazı üreticilerin performans iddialarını desteklemek için denemek için bilimsel çalışmalar finanse etti. Bir İngiliz araştırmacı, Dr Chris Alford, o sürücüler yorgunluğu azaltmak için uyarıcıların yeteneği üzerinde çalışma yaptığını ise Red Bull hakkında bir on yıl önce ona yaklaştı söyledi.

2001 yılında, Dr Alford, Red Bull finansman aldı Bristol Batı İngiltere Üniversitesi psikolog, test katılımcılarının enerji içeceği, daha iyi tepki süreleri vardı daha uyanık ve fiziksel artmış gösterdi verilen bulunan bir çalışma yayınladı aromalı su gibi bir plasebo verilen deneklere göre daha dayanıklılık. Ama Dr Alford adlı benzeri çalışmalar, araştırmacılar söylüyorlar, sadece kafein bilinen yararları çizgi. Ve içki maddelerin etkilerini didiklemek için daha yeni girişimleri karışık sonuçlar vermiştir.

Geçen Ağustos ayında, İskoç araştırmacılar ek olarak alınan taurin 1,000 miligram orta mesafe koşucuları performansını artırmak için ortaya çıktığını bildirdi. Ama diğer taurin çalışmalarda negatif veya yetersiz olmuştur. "Biz zor taurin ne yaptığını hakkında herhangi bir yargıya varmak bulundu," Tufts Üniversitesi, ruhsal tepki ve hafıza testleri bir pil ile katılımcıların koştu bir çalışmaya başkanlık Grace Giles, bir lisansüstü araştırmacı söyledi.

Dr Goodman, Wisconsin araştırmacı Üniversitesi, böylesine müphem sonuçlar için bir nedeni olduğunu inandığını belirtti. Veterinerlik okul üniversitede çalışan bilim adamı, laboratuar hayvanları, fareler ya da sıçanlar gibi bir etkisini görmek için taurin büyük dozlarda verilmesi gerektiğini söyledi.

"Sen taurin çok içki fare zorlayabilir," Dr Goodman dedi. "Insanlar ile yapmak daha zordur."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder